FT. COLLINS – COLORADO STATE

FT. COLLINS – COLORADO STATE

In fall 2014, Colorado State University opened two brand new residence halls, Laurel Village on campus. Designed as a residential learning community, the buildings in Laurel Village are arranged to integrate academic into living areas and to encourage interaction among the student community. The third building, called the Pavilion is also pursuing the first LEED® Platinum certification. In line with the school’s green direction, the new VERSA WALL® is a beautiful centerpiece that represents the university’s commitment to environmental efforts. It also adds a wow-factor to the space and creates a pleasant environment for students. There are many benefits to having a VERSA WALL® inside a building. The plants on the VERSA WALL® remove toxins in the air and capture dust. The process of photosynthesis consumes CO2 and releases O2, which improves the quality of air and provides more energy-rich oxygen.

Project Details

CLIENT

COLORADO STATE UNIVERSITY

ARCHITECT

4240 ARCHITECTURE

PLANT DESIGNER

DEBBIE KOTALIC

MAINTENANCE CO.

CITY PLANTSCAPING

DATE INSTALLED

SEPTEMBER 2014

PRODUCT

VERSA WALL®

SIZE

350 SQ FT

INSTALLER

CITY PLANTSCAPING

LOCATION

INTERIOR

PLANTS

PHILODENDRON CORDATUM

NEON POTHOS

MARBLE QUEEN POTHOS

SCHEFFLERA LUSEANNE